Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V17i34k95t16o61r 65Š73e65d78i64v44ý 8116311410796

Dobrá myšlenka.

Aspoň na mě zbyde masa víc. ;-D

0/0
30.8.2016 10:11

J59a64r17m66i27l89a 81Č72e47r41n18á 2276982259236

Člověk by asi měl poslouchat svoje tělo. Já, hlavně nyní v létě, nemám vůbec na maso chuť. A to mám energie ažaž. Když si představím na talíři například smažený řízek nebo vepřové s knedlíkem a zelím, tak se šklebím. Ani kuře mě neláká. Móda grilování všelijakých masíček mě, díky bohu, nedostala. Jediné, na co se občas těším, jako třeba dneska, je špekáček (z masa!) normálně opečený na ohni.

+1/0
30.8.2016 7:49

S48l63a10v37o21m39í67r 47B43e91n63e61š 6942637130604

Doporučuji vám recept, který jsem vymyslel sám pro sebe. Neříkám, že ho nevymyslel nikdy nikdo přede mnou, ale já jsem ho nikdy neslyšel ani nečetl, takže do mých stravovacích návyků se dostal z méhovlastního popudu.

V jednom hrnci si uvažíte brambory a vodu z nich vylijete, aby vám zůstaly skutečně jen ty uvařené brambory.

V druhém hrnci si uvaříte čočku, ale vodu z ní nevylijete. Spíše naopak: neškodí udělat ji ve větším množství vody, než jaké je pro uvaření čočky potřebné. Někdy to dělám v přiměřeném množství vody, jindy ve zvýšeném množství vody.

Brambory pak zcela rozšťoucháte do nich pak vlijete tu čočku s tou vodou, v níž se vařila. Rozmícháte to a lžící jíte skvělou polévku.

Ochucení solí nebo kořením závisí na individuální chuti každého člověka.

Vedle toho, že je to dobré, je to i nzdravé, šetří to životní prostředí a vedlejší efekt je i ten, že při tom člověk ušetří dost peněz, protože toopravdu není drahé, přestože místo klasické hnědé čočky používám tu dražší červenou.

Ty brambory skutečně nezapomeňte rozšťouchat. V tom je těžiště tohoto receptu.

+1/0
30.8.2016 7:33

S11l81a68v17o39m12í12r 13B28e97n17e95š 6892477260204

Oprava překlepu: je to nikoli "nzdravé" (to nikdo neví, zda mi tam uniklo "e" a chtěl jsem napsat "nezdravé", nebo se naopak vloudilo nežádoucí "n" a chtěl jsem napsat "zdravé").

Je to doopravdy zdravé. Cholesterol jde dolů.

0/0
30.8.2016 7:36



AUDIOZÁZNAM

Petice

Zmeškali jste přenos čtení Davida Vlka? Poslechněte si ho tady.



Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.