Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

:-) to, co odsuzujeme, sama děláte :-)

12 2
možnosti
PV

P19a29v62e10l 66V72é47b56r

26. 4. 2016 8:01

Takže si to, milá paní/slečno probereme:

1) Podle vás stačí, aby si někdo oblékl skautský kroj a měl by mít tím pádem všude dveře otevřené a mohl si dělat, co se mu zlíbí. Kamkoliv bez ohlášení vtrhnout (třeba i samopalem - kdo to má předem vědět) a dělat cokoliv - od zpěvu nábožných písní, přes státní hymnu po urážlivé a přisprostlé popěvky. Jsou to svým oděvem poutníci za nejvyššími hodnotami a basta. Představte si podobnou situaci v Bílém domě, nebo Kremlu...

2) u těch hanlivých nápisů vůbec není jisté, že to udělali jejich odpůrci. Podle volby slov a ostatně i kamerových záznamů to naopak byli jejich příznivci, kteří chtěli rozpoutat kampaň proti odpůrcům (ruku na srdce: Který nácek ten dav deroucí se za sociálními dávkami do Evropy nazve "uprchlíky"? To spíš sluníčkář upadl do obvyklého slovníku!)

Odhazujte co chcete: Třeba i kompromisy, třeba i oděv. Vaše věc. Ale vězte, že to, co se sem dere, nejsou žádní nevinní trpící. Je to hejno kobylek spěchající vyžrat dosud bohatou Evropu. Želbohu těch skutečně nevinných trpících (kterým bych ochotně pomohl - jsme přece lidi!) je v tom davu silných, dobře živených mužů minimum.

29 5
možnosti
SB

Přesně tak, pokud jde o ten Bílý dům nebo Keml, nebo (já dodávám) kterékoli jiné sídlo hlavy státu.

V podobných místech musí být hudební produkce omezena nikoli kvůli kultivovaným skautům, nýžbrž proto, že mnozí lidé a mnohé kapely by si z toho udělali poutní místo. Takže příslušné omezení je naprostou nutností, ať už na Pražském hradě sedí Karel IV., Rudolf II., Masaryk, Gottwald, Havel nebo třeba Zeman.

V tomto případě se sice dala udělit výjimka a mohlo se jim povolit tu hymnu zazpívat, ale to už je na příliš horlivém policistovi.

Dělat z přehnaného profesionálního puntíčkářství jednoho byrokrata v uniformě skandál je skutečně hloupé. Nemá to s osobou prezidenta republiky žádnou souvislost a vsadím se, že podobných incidentů byly desítky a stovky i za jiných prezidentů a ža ani za ty tři roky a kousek, co je prezidentem Zeman, není tohle první případ. Je to normální věc. Výjimečné na tom je jenom to, že zrovna kolem tohohle případu se udělal mediální humbuk. To je to jediné, čím tento případ vybočuje z řady stovek jemu podobných.

11 2
možnosti
PV

nastesti stale mate moznost se demokraticky projevit. az se k moci dostanou nejaci ultra-(je jedno z jake strany), pak nas prejde "humor". resenim nasledku misto pricin k tomuto stavu mirime milovymi kroky.

1 0
možnosti
SB

Prázdné žvanění z vaší strany, vážená!

Hlásíte se slovně ke sluníčkářství, ale například do Chánova byste bydlet nešla a svou dceru byste nerada viděla jako manželku nějakého mladého muže z této městské čtvrti.

Takových lidí, kteří se například stavěli na stranu komunistů, ale na svém majetku lpěli, kteří se stavěli na stranu odpůrců těch a těch elektráren, ale elektrický proud odebírali jako kdokoli jiný, ale i těch, jako jste vy, kteří se stavějí na stranu sluníčkářů, ale osobním kontaktům s některými skupinami obyvatelstva se vyhýbají, jak jen mohou, jsou stovky a tisíce.

Ta písmenka, mezery mezi větami a interpunkční znaménka, z nichž se prohlášení pdobné tomu vašemu z dneška skládají, snesou všechno. Ve skutečném životě toho člověk obvykle snese mnohem méně.

25 1
možnosti
SB

Omluva za dva překlepy v jednom slova:

Nikoli "pdobné", nýbrž "podobná".

0 0
možnosti
RV

Aha, takže podle slečny autorky jsou asi v západní Evropě ve věznicích muslimové drtivě převažující jen blbou náhodou

11 1
možnosti
DK

Tak jako jsem neschvaloval poskrabani auta Daniela Landy, tak neschvaluji postrikani zdi kavaren (byt zpusobena skoda je de facto zanedbatelna), navic jsou mi sprejeri bytostne odporni (tim myslim ty ubozaky co ruzna cmaraji svoje tagy a hloupe napisy). Nicmene...existuji dve skupiny lidi - chytri a hloupi...a rozdil mezi chytrym clovekem a hloupym neni zdaleka ten,ze ten chytry je hodny, zatimco hloupy je zly...rozdil spociva v tom, ze chytry clovek ma pravdu a hloupy ji nema...Jsou lide, kteri cechy prohlasuji za snad nejhorsi narod, zatimco jim unika, ze narod tech, ktere tito pokrytci haji, je mnohem horsi. Jsou hlupaci, kteri fandi Islamu a zaroven homosexualum, coz je dost velky nesmysl, protoze ZADNA muslimska zeme neni tolerantni k homosexualum...co byste si o takovych pomatencich myslela? Dalsi nebystri lide v Brne blokuji pruvod "jakozeradikalu" s transparenty s Ghandim, ale vubec jim nevadi,ze to byl rasista jak poleno, ktery nesnasel cernochy. Tim nijak nekritizuji kavarniky, tim hodnotim ten dav, ktery prisel na jejich podporu demonstrovat a prohlasoval sam sebe za "ty normalni"...Jak rikam, jsou dve skupiny lidi...ti chytri a ti hloupi...;-)

26 0
možnosti
TJ

Další nekompromisní bojovník míru a obhájce své pravdy? Myslím, že s takto nekritickým náhledem zapadáte. Už dlouho, i bez prohlášení.

24 1
možnosti
OU
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3059x
Autorka je píšící ilustrátorkou a tvůrkyní Omalovánek Lucie. Byla také pracovnicí v záchranné stanici pro dravce a sovy, canisterapeutkou, pracovala s dětmi a seniory, včetně postižených klientů. Byla externí novinářkou, muzikantkou ve dvou kapelách, zahradnicí, hadí ženou a tak všelijak. Nyní je na rodičovské dovolené a ve zlomcích volna se připravuje na pomalu, ale jistě se blížící nový start do aktivního života s větším rozhledem, jasnějšími představami a vysokými cíli.

http://www.omalovanky-lucie.cz/

Seznam rubrik