Děkujeme za pochopení.
V41l11a64d50i25m57í38r 51V71o94l54k95o
Pro skeptiky, co to tu rozporují (ať to nemastím někam dolů do vlákna):
Jako masožrout, pivař, co měl opakovaně problémy s imunitou se musím zastat zeleniny...speciálně červené řepy, aloe, goji (= kustovnice čínská), ale i chroupání té "obyčejné" mě pomohlo. Letos po promaroděné zimě a dvou letech kašlání na zdravou výživu (mi otrnulo, jen se to zlepšilo) se k tomu min. na měsíc dva (budu-li neskutečně statečný tak tři) vrátím...už po týdnu je to dnes o fous lepší.
Nebýt líná lemra, tak tu zdravou výživu a la zelenina držím furt min. jako doplněk toho, co jím normálně. Pomáhá. Bez přehánění.
Ale, když já raději to pivko a steak. Tak aspoň jako intenzivní jarní kúru...a možná i před zimou (ale to se ještě uvidí).
L58u79c42i25e 65B46a62r97o87š59o81v48á
Ano, někteří diskutující můj článek nepochopili správně - jíme doma krom popsaného ještě hromadu jiných receptů. I dost všelikých koláčů nebo klasické úpravy mas... Právě proto jsem psala blog, domnívala jsem se, že jsem ještě oproti vegetariánům vcelku přijatelná a žádná extremistka. Byl to čistě popis dlouhodobého postupu směr lepší životospráva - ale žádná velká škrtání a zákazy.
A41l74e44n49a 11O85u37z31k24á
To je asi príma, že vy lidem neodpouštíte jejich jídelní hříchy.... Jsem si 100% jista, že člověk by se měl řídit sám sebou a pokud mu vyhovuje svíčková, ať si ji užívá... kdo rád chroupá zeleninu, má to tak mít.... ale řídit se tím, kdo co prohlašuje za správné a dobré, to by mě nenapadlo.. :)
J90i89ř41í 98Č24u83m64p19e48l93í40k
To je určitým způsobem pravda. Ale pak také musí nést následky.
Ale paní autorka je kapku extrémní, v tom zase musím s Vámi souhlasit.
P84a31v47e45l 16S67ý12k98o11r91a
Za chvíli jdou lisovat mrkvovou, červenořepovou a jablečnou šťávu.
To je obrovské množství enzymů a vitamínů. Za studena, pomalu lisovaných. Pod 45 °C.
Fytochemikálie.
V81á29c26l19a50v 22C88h49u85c66h33m81a
To já si dal před chvíli kus pečeného berana a v lednici ho mám ještě minimálně na tři obědy. Dám si jej jen tak se zelím. Bez brambor, bez knedlíků, bez chleba.
A řek bych, že jsem svému tělu prospěl úplně stejně jako vy.
V97á87c51l82a66v 32C77h43u78c20h87m17a
Ta část o fakt zdravých jídlech mě fakt pobavila. Ale říká se, že víra tvá tě uzdraví.
P56a52v95e13l 93S27ý35k31o22r68a
Funguje to . Čerstvé, za studena pomalu lisované zeleninové šťávy jsou obrovským zdrojem, pro tělo vysoce příznivých, látek. Těžko sníte denně kilo mrkve, ovšem vypít ji není problém. Pokud šťávu vylisujete, podstatným způsobem zvyšuje využitelnost trávicím organizmem a rychlost působení na lidský organizmus.
Při lisování obilných tráv, které se ještě v padesátých letech prodávaly v lékárnách, je využitelnost obilních džusů pro lidské tělo zásadní. Víte, jaký je nejoblíbenější džus v Japonsku ? Mladý ječmen. Po sklenici čistě přírodní šťávy se budete rychle cítit skvěle. A není to ani drahé. Vždyť například kilo mrkve je v ceně kolem 10 Kč.
V čerstvých za studena pomalu lisovaných šťávách jsou obrovským přínosem enzymy. Nyní se ale podívejme na fytochemikálie.
Fytochemikálie
Jsou látky, které si vytvářejí rostliny. Pro člověka mají velký vliv jako látky pro omlazování, detoxikaci, a antioxidační účinky. Pokud jíte ovoce a zeleninu, vstřebatelnost látek je kolem 17 %, navíc trávení trvá 3 – 6 hodin. Pijete – li vylisované šťávy, využitelnost se zvyšuje na 65 % a dobra trávení se snižuje na 10 až 15 minut. Jde tedy o „rychlé nakopnutí organizmu“.
Polyfenoly
http://www.zstyl.cz/co-jime/136-cerstve-zeleninove-stavy-zdravi-ktere-chutna-fytochemikalie
J89a72r70m75i69l62a 36P17í13c33h59o93v32á
Zelenina jsou i brambory jako příloha.
Horší ale je, když chodít do práce, každý se stravuje jinde a pak to skloubit. Chcete udělat hrachovku - tu jsem měl včera. Jiný člen rodiny měl zase bramborovou kaši, ten měl květák - a doplňte to!
B11r79o31n67i22s70l41a18v 61G97a26b85r54y68š
Přece nebudu jíst to, co mi nechutná, nejsem blázen.
J41i11ř68í 39Č77u79m67p76e59l16í67k
Ono nejde o rozum, ale o zdraví. Samozřejmě, nedostatek zeleniny lze nahradit různými, docela složitými způsoby. Nejjednodušší způsob jak získat potřebné látky normálně získávané ze zeleniny, je, kupodivu, jíst zeleninu ;-). Syrovou. Vařená už je nepotřebné bláto.
M57a60r10t53i29n 46B18u71s26i54d10e54a
No dobře se na tuhle větu pamatuji. Jako děti jsme ji často používaly.
Dnes už zeleninu a ovoce jím rád...ani nevím, jak jsem se k tomu dopracoval. Snad si tělo samo řeklo.
Ale souhlasím s tím (možná nevyřčeným), že dnes se propracovat k zelenině přes všechny ty návykové coca-coly, čokoládové tyčinky, smažené hranolky či hamburgery bude asi těžší..
P55e48t39r 17U37g73r54i88n
Nejlepší zelenina je uzený bůček ... 4 vejce a je snídaně šampionů na stole. Zásadně jím co mi chutná a pokud to "šumí ve větru", tak sem obezřetný, mohlo by to zkončit karambilem. :-)
I25v93o 93C15i43l93i80c23h
Párkrát jsem četl, že to může souviset i s krevní skupinou dotyčného. Já mám nulu (prý to je ta nejstarší skupina) a tak jsem hlavně masožravec. A sedí to na mně výborně Co si tak matně pamatuju, tak naopak k vegetariánství mají podle té teorie nejblíže lidé s krevní skupinou (tuším) A. Ostatní skupiny jsou někde mezi.
J64a33n30a 24S98t14e22h79l17í18k78o78v76á
Já nikdy zeleninu nejedla, prostě mi nechutná a syrová už vůbec, oblohu v restauraci většinou rozdám spolustolovníkům.. občas si udělám maso z nějakou zeleninou,ale vždy je tepelně opracovaná, ovoce také není pro mě taková lahoda, jak pro ostatní a představte si, bude mi brzy čtyřicet ;-)
I51v85o 10C24i83l38i50c59h
Mně bude brzy padesát a mám to podobně jako Vy
Zeleninu pouze přes prase a ovoce jen přes palírnu
V49ě84r61a 77K92a63b66í93č19k35o64v94á
Líbí se mi,jaký máte systém,to možná použiju.Ale nezlobte se-s dvouletým dítětem,pravděpodobně jedním,na rodičovské je ještě čas,chu't a síla věnovat se zdravé výživě a ty,co to nedělají,označovat trochu pyšně za nezodpovědné.Navíc muži i ti malí jsou prostě nastavení jinak,sama píšete,že tatínek i u vás některá jídla nemusí.Nebo maminka toho kloučka zeleninu chutně upravit neumí,ale nemusí to rovnou znamenat,že žijí nezdravě.
L16u91c34i85e 54B50a36r59o98š29o94v75á
Dále v textu jsem nepsala jen o tom jediném případu, ale o desítkách jiných, o kterých vím. O mém volném čase toho opravdu mnoho nevíte, ale diskuzi pod článkem nepovažuji za místo, kde bych potřebovala psát výčet své práce a aktivit A náš táta nejí 3 druhy zeleniny a kuskus.
- Počet článků 100
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3059x
http://www.omalovanky-lucie.cz/