Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Jsem vegánem od 22. května minulého roku. Nikoli z důvodů ideologických, nýbrž zdravotních. Na svůj věk (již mi bylo padesát) mám dost dobrý zdravotní stav, s výjimkou dříve vyššího cholesterolu. Stačilo z masa přejít na čočku, která mi navíc chutná a mohu ji klidně jíst denně, a vyřešil se i tento v podstatě jediný můj zdravotní problém.

Ale mohu říci, že první dva měsíce jsou krušné: Člověk padesát let jedl jinak a chvíli to trvá, než se tělo přeorientuje. Druhé dva měsíce už je to dobré, pokud je člověk sám a nikdo vedle něho nejí hovězí guláš nebo smažené kuře. Sám o sobě si už člověk zvykl, ale když má maso u nosu, ještě ho to trochu mučí. Ale po uplynutí těchto dvou plus dvou měsíců už se člověk cítí výborně a je mu tak dobře, jako nikdy předtím. Na vegánskou stravu si navykl a tělo si ji samo žádá.

I kdyby mi nějaká Vyšší Bytost nabídla,a že vyřeší mé problémy s cholesterolem, srdečně bych za nabídku poděkoval, přijal bych ji, protože to nemůže být na závadu ani u vegána, ale vegánem bych zůstal.

7 0
možnosti
SB

Abych nezapomněl:

Druhý kladný účinek, i když jsem ho tím nesledoval, ale on přijde v takovém případě sám od sebe, je i určitá úspora peněz. Pytlík červené čočky (mám ji raději než klasickou hnědou) vyjde na 23 Kč a nahradí člověku maso na dva dny.

5 0
možnosti
RH

Jen více veganů, aspoň pro nás, masožravce zbude více masa!;-D

8 1
možnosti
KL

Nejsem pro žádné ovlivňování veřejnosti,ať jde o cokoliv.Tedy ani veganstvím a vegetariánstvím,protože si myslím,že když člověk usiluje o nějakou změnu,tak si cestu najde a každý má své důvody proč dělá to nebo ono.Musím se ale ohradit proti autorčinému názoru,že člověk si má rozhodnout,jak se bude stravovat až jako dospělý,protože pokud rodiče dávají dítěti stejnou vegetariánskou stravu jako mají oni,tak je jejich vývoj v dětství ohrožen.To tedy znamená,že všechny děti,jejichž rodiče nejsou vegetariány,se stravují správně a vyváženě????Takže děti,které se ládují sladkostmi,litry coly,těstovinami s kečupem,jídly s fast foodů jsou na tom zdravotně lépe než děti,které jí jen ovoce,zeleninu,ořechy,semínka,ve vařené i syrové podobě a jejich rodiče jsou odpovědnější?Jsou sice takoví rádoby vegetariáni/vegani,kteří z ušlechtilých důvodů vynechají prostě maso,případně i mléko a mléčné výrobky,ale dál jí to,co předtím,takže jejich strava je opravdu hrubě nevyvážená a ne moc pestrá.Ale skuteční vegetariáni/vegani si naopak velice hlídají složení své stravy,která je pak velice pestrá,chutná a nutričně vyvážená.Tím pádem pak nejde o bledé,slabé a podvvyživené jedince,ale naopak silné,vitální a zdravím zářící osoby,a to doslova.

Pro ty,kteří by se chtěli podívat na jídla,která se dají připravit bez tepelné úpravy a za krátký čas,posílám odkaz na stránky:http://nouveauraw.com/.Prohlédněte si aspoň obrázky a věřte,že tak dobře jídla nejen vypadají,ale i chutnají.Hlavně dezerty!!!

Těm,kteří najdou odvahu oprostit se od předsudků a troufnou si připravit si něco,přeji dobrou chuť!

3 0
možnosti
Foto

J82a52k70u51b 86R95o52t61h

22. 6. 2014 8:47

Pokoušíte se vlámat do otevřených dveří. Není řeč o mizerných stravovacích návycích, které přenášíme na děti. Řeč je o agresivitě kytičkářů, kteří chtějí mé dobro. :-/

10 0
možnosti
Foto

J83a29k20u84b 87R42o26t81h

22. 6. 2014 8:28

Nebyla jste tam. Hmmm. Alespoň si prohlédněte fotografie. Vnucování je slabé slovo. Osobně bych použil termíny nátlak a pohrdání ostatními.:-/

Foto zde: http://kubickova.blog.idnes.cz/c/414654/Veggie-Parade.html

7 1
možnosti
Foto

Teď jsem se na to také dívala. Ano, některé plakáty se mi také nelíbí a jsou radikální. To mne zklamalo. Děkuji za doplnění, patří to sem. Snažila jsem se být nezaujatá a s tím, co píši, se tato pravda nekříží.

0 0
možnosti
LN

..už jsem to tu kdysi psal.....zažil jsem kdy ž na oslavu přišla žena (pozvaná) s přítelem veganem (řekněm že při příchodu akceptovaným)...tento člověk se pak během krátké času začal chovat zcela nepochopitelně . bral dětem z talířů maso přesvědčoval jak je to škodlivé, na případné námitky dalších lidí reagoval arogantně až agresivně....až nezbylo požádat jeho (pozvanou) přítelkyni...aby odešli....prostě jsme ho vyhodili...a asi ztratili kamarádku...ale dětem jsme snad zachovali šanci na zdravý rozum....

..jinými slovy ochutnám všechno ale nesnáším když mi někdo něco vysloveně cpe..nebo naopak zakazuje....

13 1
možnosti
Foto

Reagovala bych stejně! Jak píši v blogu, beru je jako diskutující s jiným názorem, na vnucování nemají právo.

2 0
možnosti
Foto

Zase jedna, co věří novému náboženství VeganstvíRv

3 0
možnosti
Foto

Zřejmě jste můj článek nečetl, ale nevadí - vím, času je málo ;-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3059x
Autorka je píšící ilustrátorkou a tvůrkyní Omalovánek Lucie. Byla také pracovnicí v záchranné stanici pro dravce a sovy, canisterapeutkou, pracovala s dětmi a seniory, včetně postižených klientů. Byla externí novinářkou, muzikantkou ve dvou kapelách, zahradnicí, hadí ženou a tak všelijak. Nyní je na rodičovské dovolené a ve zlomcích volna se připravuje na pomalu, ale jistě se blížící nový start do aktivního života s větším rozhledem, jasnějšími představami a vysokými cíli.

http://www.omalovanky-lucie.cz/

Seznam rubrik