Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Paní Paceltová, omlovám se, že se opakuji stejně, jako pod Vaším původním blogem o této věci. Chybí Vám soudnost, pokud jako matka dopuštíte to, co popisujete. Ono totiž stačilo málo, aby Vaše holčička dopadla stejně, jako toto dítě (upozorňuji, že obrázek je drastický):

http://zdravi.e15.cz/clanek/sestra/kazuistika-pokousani-psem-455024

A přiznám se, vcelku mne mrazí z těch nadšených reakcí v diskusi na Váš blog. Pro případné mínusáře předesílám, že jsem dlouhodobý pejskař a proto i doporučuji: http://michalmaly.blog.idnes.cz/c/23145/Fakta-o-vrazich.html  Myslím, že to, že jej sdílí přes 3 000 lidí o něčem vypovídá.

3 5
možnosti
Foto

Já se nechci nutně zastávat ani jedné strany, ale použití formulace, že autorce chybí "soudnost", když celý její (původní + navazující) článek je více méně o probírání toho problému ze všech stran, a tedy o tom, že autorka velmi intenzivně posuzovala celou záležitost, a prostě tyto své úvahy zveřejnila, tak taková formulace mi nepřijde zcela adekvátní. Soudnost ji nechybí, lze samozřejmě diskutovat o tom, zda její rozhodnutí z toho vyplývající je či nění správné, nebo, lépe, která její vstupní fakta mají chybnou váhu nebo úroveň signálu (tj. chybu ve vlastních faktech).

Jen tak namátkově, co zde třeba vůbec nezaznělo, i když jsem si vědom že je to trošku vratký argument: slyšel jsem, že - na rozdíl třeba od pitbullteriéra - zrovna kolie mají tak nešťastně uzpůsobený čenich, že - díky jeho protáhlosti - nejsou schopny dostatečně pevného a nebezpečného úchopu (ale tady je otázka: je to pravda? z jakých zdrojl to vychází? pro jak velké předměty? ... atp.) Ale myslím, že i přes to autorka posoudila problém z dost stran.

5 1
možnosti
SK

No tady se už nedivím ničemu - známý byl předvolán na policii a na sociálku, kvůli tomu, že jeho 17tiletá dcera (která měla slavit 18 za dva měsíce) vypila Frisco. Měla v sobě tedy 0,1 promile alkoholu;-)

A teď ať hodí kamenem ten, kdo neochutnal alkohol dřív jak v 18 (já ano, a Frisco s minimem alkoholu to teda nebylo;-))

8 0
možnosti
Foto

Tak to byl asi pan Cechl nebo pan Kudrna. Ti se nenavisti k pejskum az zalykaji. Budte opatrna a radsi nic takoveho nepiste. Lidska hloupost a nenavist je bez hranic.

4 0
možnosti
DB

Především Vy jako pejskařka se zalykáte nenávistí k nepejskařům paní Hangebrauk.

Předpokládám, že s tou bestií na Vašem obrázku také lezete do postele?

1 9
možnosti
DB

a paní autorkou teda dost cloumaj hormony

2 6
možnosti
JH

J20a21n 59H37l56a80v20a29t11ý

14. 11. 2013 13:21

"Rodiče. To nejlepší, co můžete svým dětem dát, je co největší kontakt s rostlinami, zvířaty, pobyt na čerstvém vzduchu a pestrá paleta zájmů." - k tomu bych dodal: "a to nejhorší, co svým dětem můžete dát, je tablet, či jiná hloupost, která vás sice zbaví dítěte, ale nenahradí výchovu a kontakt s přírodou a jinými lidmi".

Jinak karma!R^

13 2
možnosti
DB

Zkuste dát tu pestrou paletu zájmů do popředí. Ono vykopnout děti na zašpiněný vesnický dvorek, kde se motá nevychovaný pes, pobíhají neudržovaná všelikérá zvířátka a bují marjánka, je stejně nezáslužné, jako šoupnout děcko do pokojíčku s internetem.

Je přeci celkem jedno jak se dítěti věnujete, jestli ho vedete spíše k výdobytkům moderní komunikační techniky je stejně záslužné, jako když ho vedete k dobrým vztahům k životnímu prostředí.

Ideál by samozřejmě byl obojí.

4 8
možnosti
Foto

Smekám a držte se. I když jsem ze "psí" domácnosti, u mě chcípají i rybičky, takže si z pochopitelných důvodů hafana ani pokračovatele rodu nepořizuji, nemohu tedy ani R^, ani Rv, ale oceňuji Váš systematický, metodický a vyrovnaný přístup a tomu šoku, že celá série osob - počínaje žalobcem, přes PCŘ až po sociálku - se najednou ocitne "u zdni" (tj. v názorovém extremismu), se nedivím.

Pokud je svým jednáním, vystupováním a metodickým přístupem přesvědčíte o pomýlenosti z hlediska takovéhoto extrémního a jednostranného přístupu, smekám o to více.

4 0
možnosti
JH

Je vidět, že nepamatujete příliš dobu komunismu. Tenkrát věděl každý, že není vhodné pouštět hubu příliš na špacír, pak se nestačil divit. Tenkrát bylo zakázáno nadávat na komunisty, dnes je zakázáno vychovávat dítě dle vlastního uvážení aby se z něj náhodou nestal antikomunista. Vítejte zpět.

7 0
možnosti
PP

Mám dvě malé děti, dvaapůl roku a osm měsíců, článek do posledního písmene podepisuji a karmuji!

Hezký den!

2 0
možnosti
JT

Vite pani. Vase dite kousnul pes a vy jste to tu na sebe napraskala. Nekdo se mohl mylne domnivat, ze jde o tyrani ditete, tak to oznamil policii, coz byla jeho povinnost. Povinnosti policie to je pak vysetrit a predat dal socialce. Jestli to je tak, jak pisete, tak urady usoudi, ze se u Vas doma nic spatneho nedeje a odlozi to. Vase blbost je, ze to berete tak osobne.

4 6
možnosti
MS

A já myslel, že základní povinností je přemýšlet a pak konat. Ohlašovatel konal a pisatelka musel osobně na sociálku. Proto to bere osobně. Kdyby tam za ní šla sousedka, tak by to brala sousedsky.

Jinak karma článku.

3 0
možnosti
Foto

Mně by jako adekvátní vzkaz policii i sociálce přišel vztyčený prostředník.

11 0
možnosti
JT

Myslim, ze by Vam za to mohli udelat docela dost problemu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3059x
Autorka je píšící ilustrátorkou a tvůrkyní Omalovánek Lucie. Byla také pracovnicí v záchranné stanici pro dravce a sovy, canisterapeutkou, pracovala s dětmi a seniory, včetně postižených klientů. Byla externí novinářkou, muzikantkou ve dvou kapelách, zahradnicí, hadí ženou a tak všelijak. Nyní je na rodičovské dovolené a ve zlomcích volna se připravuje na pomalu, ale jistě se blížící nový start do aktivního života s větším rozhledem, jasnějšími představami a vysokými cíli.

http://www.omalovanky-lucie.cz/

Seznam rubrik