Diskuse

Ti, kdož vidí za Nutellu

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

T33e83r31e39z50a 72H31o48l41á

30. 6. 2015 10:33

Váš článek je dobře napsaný a zajímavě a celkem náročně pojatý, což bohužel dle této diskuze znamená, že ho polovina čtenářů nepobrala... :(

0 0
možnosti
Foto

Nevím jestli tento Váš článek měl vyburcovat co nejvíce lidí k nějakým písemným aktivitám, protože blog.idnes.cz če málo lidí a pan Babiš chce zvýšit sledovanost...

Tak i já se připojím. Asi moc nevíte o palmovém oleji o jeho ekologickém dopadu i dopadu na naše zdraví. Normální soudný člověk by ani Nutellu do pusy nedal, ledaže by to byl televizní konzument a kupoval by si vše co vidí v TV reklamě.

Nicméně, bohužel palmový olej obsahuje téměř každá sušenka nebo čokoláda v české republice. Na jablečném závinu z listového těsta si člověk už bez palmového tuku také nepochutná.

Na druhou stranu je to úžasná věc. Nadnárodní korporace nás nutí k tomu, abychom více četli etikety složení a začli doma více vařit, péct a podobně, abychom věděli co jíme :-)

0 0
možnosti

Vážená paní,tohle jste ne trošku,ale hodně moc přepálila,asi jako ten palmový olej ve friťáku fastfoodu  Forte,pokud jej obsluha zapoměne zavčas vyměnit..

Prosím vás co to melete o muslimech?????????????????

Proč by na aktivistickém mítinku jehož tématem je poměrně rychlé odlesňování planety díky brutálnímu kácení pralesů měli řešit MUSLIMY???

Co má co společného hrozba nedostatku ppodzemní vody,ano i to souvisí s odlesňováním,hromadé vymírání druhů s nějakou debilní mediální vlnou imagrantské hrozby, která je i díky právě zveličování problému a záliby lidí v doomsayerství,včetně v čr neuvěřitelné oblíbenosti xenofobně orientovaných článků ,momentálně na vrcholu????

Nadměrné používání půdy pro pěstování olejnatých rostlin je prostě škodlivé,je jedno jestli to je z dogmatických důvodů náhrady zlého fosilního paliva ropy,či důvodů ekonomických,ano ti samí aktivisté kteří teď křičí ve velkém prosazovali dotování bionafty a pěstění těchto plodin,ergo mají co chtěli, nicméně rozhodně není od věci na to upozorňovat a problémy řešit.

Mimochodem tímto článkem příliš nedokazujete že máte ráda přírodu,já předpokládám že máte ráda přírodu spíše takovou tu civilizovanou alá park(ale to není příroda nutná pro udržení rozmanitosti druhů a možná vám to připadá divné ale zvířata a rostliny v široké škále druhů jsou potřeba pro zachování života,včetně to vlastního-skála se jít nedá),ergo deštný prales tisíce kilometrů daleko je mi putna, že??

Mimochodem touto optikou klidně vykácejme šumavu, dřevo je potřeba a snaha chránit přírodu je pravdoláskařství a pózerství.

Nezlobte se, ale musím to tak naspat,ale z vašeho článku čpí hodně jednoduché uvažování na sto honů.....

1 0
možnosti

Pokud byla většina článku ironii,případně byla terčem ona skupina aktivistů nikoliv cíl,pak se omlouvám,prostě z toho článku není příliš zřejmé co vlastně kritizujete,každopádně myslím že řešit klučení pralesů za účelem pětění palmového oleje je činnost chválihodná,zlatá řepka na polích co by jinak ležela ladem.....

1 0
možnosti

Vážená paní Lucie, Vy si nevidíte ani na špičku svého nosu, natož někam za Nutellu. Je sice chvályhodné, že máte takový záběr zájmů, ale ono je někdy lepší míň, zato pořádně. Vámi popsanou (a nepochopitelně sepsutou) akci ekol. aktivistů já naopak vítám a volám:3x sláva! Neboť mají mimořádně pravdu. Ty tisíce hektarů monokultury palmy olejné na úkor druhově bohatých pralesů je zvěrstvo a je dobře, že to není zasvěceným lidem lhostejné. A bonus navíc-doufám, že bojem za deštné pralesy se o něco otupí jejich aktivita na ochranu pár brouků, kytiček či křečků, kteří jsou jim milejší, než desítky lidských životů, které vyhasnou na stále odkládaných silničních a dálničních obchvatech obcí. Vím, o čem mluvím- žiji v Českém středohoří. Pár slov k Nutelle. Pro nadnárodní potravinářské koncerny je pochopitelně výhodnější používat levnější palmový olej do svých výrobků, ale z nutričního hlediska již to není to pravé ořechové. Zkrátka, je dobrý na smažení, ale vzhledem k nepříznivému poměru 3 a 6 omega mastných kyselin již ne tak dobrý k masivní konzumaci. Zde jsou vhodnější řepkový a olivový olej. Ten řepkový má téměř shodné vlastnosti jako mnohem dražší olivový, a lépe snáší vyšší teploty.Jinak přeji dobrou chuť a Nutellu si dejte i za mě.

2 2
možnosti
Foto

Miluju Nutellu :) Bezva zážitek ponořit do ní lžičku a pak ji dát do úst a nechat rozplynout všechny ty chuti do pocitu ne nepodobnému blaženosti :))

2 0
možnosti
Foto

A vůbec nejlepší je smíchat Nutellu s Nutellou.

1 0
možnosti

Zajímalo by mě, jak Vy osobně řešíte horká a vážná témata jako Tunisko, islám a očkování (předpokládám, že máte tak plné ruce práce, že kvůli tomu doma ani neuklízíte, nenakupujete, neřešíte školní aktivity svých dětí a nesledujete jiné televizní pořady, než ty týkající se oněch horkých témat). Jistě, proč řešit nějaké vzdálené pralesy. :-/Ono se nás ještě donedávna netýkalo ani to, co se dělo v Libyi, Sýrii, Iráku atd. No a dnes to k nám ti lidé ze svých zpustošených zemí valí, páč tady je dobře - a zajistíme jim i to očkování. Doufám, že moc lidí nepřemýšlí jako VyRv

2 0
možnosti

Sem se nikdo nevalí do ČR téměř nikdo z emigrantů (špatná zpráva pro 90% popualce ,která v xenofobním duchu a prapodivné iluzi o čr co zemi muslimům zaslíbenéí vříská a zaplavuje internet doomsayerskými scénáři o muslimské hrozbě) nechce,buďte v klidu...

0 0
možnosti