Děkujeme za pochopení.
V71l35a82d64i66m37í28r 72V13o60l91k82o
Pro skeptiky, co to tu rozporují (ať to nemastím někam dolů do vlákna):
Jako masožrout, pivař, co měl opakovaně problémy s imunitou se musím zastat zeleniny...speciálně červené řepy, aloe, goji (= kustovnice čínská), ale i chroupání té "obyčejné" mě pomohlo. Letos po promaroděné zimě a dvou letech kašlání na zdravou výživu (mi otrnulo, jen se to zlepšilo) se k tomu min. na měsíc dva (budu-li neskutečně statečný tak tři) vrátím...už po týdnu je to dnes o fous lepší.
Nebýt líná lemra, tak tu zdravou výživu a la zelenina držím furt min. jako doplněk toho, co jím normálně. Pomáhá. Bez přehánění.
Ale, když já raději to pivko a steak. Tak aspoň jako intenzivní jarní kúru...a možná i před zimou (ale to se ještě uvidí).
L37u49c61i13e 21B49a31r46o51š10o92v94á
Ano, někteří diskutující můj článek nepochopili správně - jíme doma krom popsaného ještě hromadu jiných receptů. I dost všelikých koláčů nebo klasické úpravy mas... Právě proto jsem psala blog, domnívala jsem se, že jsem ještě oproti vegetariánům vcelku přijatelná a žádná extremistka. Byl to čistě popis dlouhodobého postupu směr lepší životospráva - ale žádná velká škrtání a zákazy.
A32l48e28n32a 11O27u19z43k55á
To je asi príma, že vy lidem neodpouštíte jejich jídelní hříchy.... Jsem si 100% jista, že člověk by se měl řídit sám sebou a pokud mu vyhovuje svíčková, ať si ji užívá... kdo rád chroupá zeleninu, má to tak mít.... ale řídit se tím, kdo co prohlašuje za správné a dobré, to by mě nenapadlo.. :)
J54i39ř87í 15Č15u42m54p14e97l20í51k
To je určitým způsobem pravda. Ale pak také musí nést následky.
Ale paní autorka je kapku extrémní, v tom zase musím s Vámi souhlasit.
P21a31v82e89l 87S68ý88k35o93r31a
Za chvíli jdou lisovat mrkvovou, červenořepovou a jablečnou šťávu.
To je obrovské množství enzymů a vitamínů. Za studena, pomalu lisovaných. Pod 45 °C.
Fytochemikálie.
V70á41c86l42a27v 18C95h70u84c50h57m36a
To já si dal před chvíli kus pečeného berana a v lednici ho mám ještě minimálně na tři obědy. Dám si jej jen tak se zelím. Bez brambor, bez knedlíků, bez chleba.
A řek bych, že jsem svému tělu prospěl úplně stejně jako vy.
V82á20c73l96a16v 16C76h42u53c89h50m58a
Ta část o fakt zdravých jídlech mě fakt pobavila. Ale říká se, že víra tvá tě uzdraví.
P21a27v45e41l 22S58ý30k18o61r32a
Funguje to . Čerstvé, za studena pomalu lisované zeleninové šťávy jsou obrovským zdrojem, pro tělo vysoce příznivých, látek. Těžko sníte denně kilo mrkve, ovšem vypít ji není problém. Pokud šťávu vylisujete, podstatným způsobem zvyšuje využitelnost trávicím organizmem a rychlost působení na lidský organizmus.
Při lisování obilných tráv, které se ještě v padesátých letech prodávaly v lékárnách, je využitelnost obilních džusů pro lidské tělo zásadní. Víte, jaký je nejoblíbenější džus v Japonsku ? Mladý ječmen. Po sklenici čistě přírodní šťávy se budete rychle cítit skvěle. A není to ani drahé. Vždyť například kilo mrkve je v ceně kolem 10 Kč.
V čerstvých za studena pomalu lisovaných šťávách jsou obrovským přínosem enzymy. Nyní se ale podívejme na fytochemikálie.
Fytochemikálie
Jsou látky, které si vytvářejí rostliny. Pro člověka mají velký vliv jako látky pro omlazování, detoxikaci, a antioxidační účinky. Pokud jíte ovoce a zeleninu, vstřebatelnost látek je kolem 17 %, navíc trávení trvá 3 – 6 hodin. Pijete – li vylisované šťávy, využitelnost se zvyšuje na 65 % a dobra trávení se snižuje na 10 až 15 minut. Jde tedy o „rychlé nakopnutí organizmu“.
Polyfenoly
http://www.zstyl.cz/co-jime/136-cerstve-zeleninove-stavy-zdravi-ktere-chutna-fytochemikalie
J28a72r24m45i18l36a 34P10í87c83h47o71v26á
Zelenina jsou i brambory jako příloha.
Horší ale je, když chodít do práce, každý se stravuje jinde a pak to skloubit. Chcete udělat hrachovku - tu jsem měl včera. Jiný člen rodiny měl zase bramborovou kaši, ten měl květák - a doplňte to!
B90r62o81n57i61s76l80a90v 37G31a10b71r63y58š
Přece nebudu jíst to, co mi nechutná, nejsem blázen.
J36i30ř48í 74Č59u51m27p78e42l91í40k
Ono nejde o rozum, ale o zdraví. Samozřejmě, nedostatek zeleniny lze nahradit různými, docela složitými způsoby. Nejjednodušší způsob jak získat potřebné látky normálně získávané ze zeleniny, je, kupodivu, jíst zeleninu ;-). Syrovou. Vařená už je nepotřebné bláto.
M33a27r64t50i70n 37B79u72s25i31d94e47a
No dobře se na tuhle větu pamatuji. Jako děti jsme ji často používaly.
Dnes už zeleninu a ovoce jím rád...ani nevím, jak jsem se k tomu dopracoval. Snad si tělo samo řeklo.
Ale souhlasím s tím (možná nevyřčeným), že dnes se propracovat k zelenině přes všechny ty návykové coca-coly, čokoládové tyčinky, smažené hranolky či hamburgery bude asi těžší..
P60e98t54r 85U64g89r51i24n
Nejlepší zelenina je uzený bůček ... 4 vejce a je snídaně šampionů na stole. Zásadně jím co mi chutná a pokud to "šumí ve větru", tak sem obezřetný, mohlo by to zkončit karambilem. :-)
I72v54o 76C96i78l48i18c86h
Párkrát jsem četl, že to může souviset i s krevní skupinou dotyčného. Já mám nulu (prý to je ta nejstarší skupina) a tak jsem hlavně masožravec. A sedí to na mně výborně Co si tak matně pamatuju, tak naopak k vegetariánství mají podle té teorie nejblíže lidé s krevní skupinou (tuším) A. Ostatní skupiny jsou někde mezi.
J29a97n21a 29S89t26e37h59l26í49k65o93v29á
Já nikdy zeleninu nejedla, prostě mi nechutná a syrová už vůbec, oblohu v restauraci většinou rozdám spolustolovníkům.. občas si udělám maso z nějakou zeleninou,ale vždy je tepelně opracovaná, ovoce také není pro mě taková lahoda, jak pro ostatní a představte si, bude mi brzy čtyřicet ;-)
I97v47o 37C40i81l87i74c14h
Mně bude brzy padesát a mám to podobně jako Vy
Zeleninu pouze přes prase a ovoce jen přes palírnu
V65ě61r87a 90K76a66b78í49č67k71o32v28á
Líbí se mi,jaký máte systém,to možná použiju.Ale nezlobte se-s dvouletým dítětem,pravděpodobně jedním,na rodičovské je ještě čas,chu't a síla věnovat se zdravé výživě a ty,co to nedělají,označovat trochu pyšně za nezodpovědné.Navíc muži i ti malí jsou prostě nastavení jinak,sama píšete,že tatínek i u vás některá jídla nemusí.Nebo maminka toho kloučka zeleninu chutně upravit neumí,ale nemusí to rovnou znamenat,že žijí nezdravě.
L91u53c27i19e 75B57a43r71o94š69o25v33á
Dále v textu jsem nepsala jen o tom jediném případu, ale o desítkách jiných, o kterých vím. O mém volném čase toho opravdu mnoho nevíte, ale diskuzi pod článkem nepovažuji za místo, kde bych potřebovala psát výčet své práce a aktivit A náš táta nejí 3 druhy zeleniny a kuskus.
- Počet článků 100
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3059x
http://www.omalovanky-lucie.cz/