Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky, paní Pacltová, za  Vaše slova.  Ublížit -  takovým způsobem nevinnému dítěti, a pak ho zabít,  je to nejhorší, co se může na světě stát.  To děvčátko  určitě neprovokovalo, jak to lze spatřit u některých  větších "slečen," pro násilníka žádná omluva neplatí. Málokdy za to mohou rodiče... Když si deviant dítě vyhlédne, snadno ho obelstí. Dítě nemá zkušenosti, věří pěkným slovům.  Vždyť i my, dospělí, podleneme často podvodníkům (jiného druhu), i když jsme před nimi varováni dennodenně.   A jestli ze strany rodičů nebyla věnována této dívence potřebná péče,   nechť si  to vyřídí s vlastní svědomím. Dnešní doba, kdy se rozpadají tradiční hodnoty - včetně dobře fungujících rodin,  je na vině také. To ať  každý posoudí sám. Rv

1 0
možnosti

P96a67v33e21l 81K91u89l76a

11. 9. 2014 8:30

Ano, u vás se skutečně dá mluvit o spoluvině rodičů :-/Rv

A ještě bych přidal obecné ohrožení ;-D

0 0
možnosti

P78a89v63e97l 18K58u48l30a

11. 9. 2014 8:31

Omlouvám se, patří to panu Krejčímu :-P

0 0
možnosti
Foto

Jen drobnost k článku, píšete, že je to "normální" jev. Není, že je něco časté, neznamená, že je to normální. Stejně jako v zimě není normou zdraví chřipka, ačkoliv je častá. Je třeba o tom mluvit a je třeba to zveřejňovat, není to v pořádku i když se spousta lidí pokouší zavírat nad tím oči, dehonestovat oběti, protože opačný přístup by jim přinesl zbytečné problémy. Mlčet a pokoušet se s tím vyrovnat někde v ústraní je opravdu medvědí službou těm dalším.

1 0
možnosti
Foto

Správně a děkuji za tento příspěvek. Tomuto tématu plus domácímu násilí se věnuji dlouho a snažím se na tyto jevy upozorňovat (za léta práce s různými lidmi znám hodně případů, i týraných dětí). Obvykle je to dosti osamělý běh a veřejnost se spíše odvrací. Nicméně to nevzdávám a na příští rok chystám zase jedno překvapení...

0 0
možnosti

Co na to říct? Násilnost je lidskou přirozeností. Vzešli jsme ze zvířat, mezi kterými je to mimochodem ještě mnohem horší, jenže to na ně zas samozřejmě ani zdaleka nemá takový psychický dopad.

Otázka podle mě zní - přivést do takového světa dítě, nebo ne? Já odpověď znám. Nedokážu si představit, že by se něco takového stalo mému dítěti. A jediný způsob, jak ho od toho 100% ochránit, je prostě žádné dítě nezplodit.

Možná to zní brutálně, ale spoluviníkem jakéhokoli zla, které se člověku v životě stane, je i jeho rodič - zkrátka tím, že ho přivedl do světa, kde se takové věci dějí. Samozřejmě 99% rodičů, kteří "chtějí pro své dítě jen to nejlepší", si tohle nikdy nepřizná.

0 1
možnosti
Foto

Kdyby se tím řídili Vaši rodiče, nebyl byste na světě. Vyhovovala by Vám taková stoprocentní ochrana?

Chtěla jsem pro svoje děti jen to nejlepší, takže jsem se je snažila vychovat v tom, že se musí pokusit maximálně chránit sami, protože jinudy cesta nevede. Že se mohou vyskytnout chvíle, kdy budou muset lhát, podvádět, kopat kolem sebe nebo křičet. Že si musí dávat pozor na cizí lidi, že si musí dávat pozor při přecházení ulice, že si nesmějí hrát na silnici, že nesmějí před násilníkem utéct do domu nebo do sklepa, že musí utéct někam, kde jsou další lidé, apod. Když půjdou někam samotné, musí být opravdu obezřetné. A ještě s vědomím, že před smrtelnými chorobami je ochránit nedokážu. Ale to je život, nikdo z nás není nesmrtelný, musí se v maximální míře postarat sám a v tom zbytku doufat, že bude mít kliku.

6 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3059x
Autorka je píšící ilustrátorkou a tvůrkyní Omalovánek Lucie. Byla také pracovnicí v záchranné stanici pro dravce a sovy, canisterapeutkou, pracovala s dětmi a seniory, včetně postižených klientů. Byla externí novinářkou, muzikantkou ve dvou kapelách, zahradnicí, hadí ženou a tak všelijak. Nyní je na rodičovské dovolené a ve zlomcích volna se připravuje na pomalu, ale jistě se blížící nový start do aktivního života s větším rozhledem, jasnějšími představami a vysokými cíli.

http://www.omalovanky-lucie.cz/

Seznam rubrik