Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Děkuji za článek, také mi není lhostejný osud země a lidí, kteří touží nežít v diktátu, ostatně jsme to zažili. Situace Ukrajiny ale vnímám poměrně svízelnou. Na jedné straně ekonomické vydírání a manipulace Ruska,  na druhé EU, která nenabízí a ani nemůže nabídnout v krátkodobém horizontu potřebnou ekonomickou pomoc kromě pravidel a struktury, které mohou vést k prosperitě až v horizontu dlouhodobém. Značná část lidí na Ukrajině touží po svobodě, ale obávám se, že ne všichni si uvědomují a jsou připraveni  přijmout okamžité ekonomické  dopady odvrácení se od Ruska, čekají zázrak. Každopádně jim držím palce, jsem s nimi, rozumím jim. Co se týče extremismu, ten se vždycky objeví, když stát nefunguje. Lidé tohoto zrna jsou v každé společnosti a jejich potenciál je vždy připraven, samozřejmě ke škodě věci. Hezký den

1 0
možnosti

J23a78n 47S73e23m39i74k

8. 2. 2014 22:29

To co jste psala o nasich "pravicovych" a proti-EU diskuterech kteri v souvislosti s ukrajinskou krizi jaksi by radeji dali prednost soucasnemu Ukrajinskemu rezimu nebo Ruskemu modelu neni nic noveho.

Tahle zaslepenost je v lidske povaze- podivejme se na sedesata a osmdesata na Zapade, kdy levicovi intelektualove poradali mirove pochody za odzbrojeni a protestovali vyhradne proti porusovani lidskych prav v USA.

V sedesatych letech se ve Francii a Italii bourili na barikadach proti prohnilemu kapitalismu.

Tehdy v jejich ocich diky odporu proti chybam stavajiciho radu byl SOvetsky svaz v podstate mirotvornou silou a lepsi variantou oproti tomu proti cemu protestovali

0 0
možnosti

J53a20n 48J81o61š79t

9. 2. 2014 9:43

Vcelku se dá souhlasit, ale fascinuje mě jak se tu staví model co je "ukrajinské" je dobré a co ruské je špatné. Víte vůbec, že Janukovič je dle OBSE řádně a demokraticky zvolený prezident, který reprezentuje tu východní (vč. Krymu)nejbohatší část dnešní Ukrajiny, která je kmenovým územím Ruska obývaným Rusy ? Víte vůbec, že tuto oblast pod Ukrajinu násilně včlenil až jistý gruzínský tyran ? Takže boj těch "správných Ukrajinců" je boj za svobodu, ale případný boj Rusů za totéž je závrženíhodný ? Zajímavá a hlavně nespravedlivá logika !!!

P.S. Vy si vážně myslíte že Tymošenková (kterou EU tak vehementně brání) skutečně nekradla ?

1 0
možnosti

J38a89n 25A91d90á54m79e66k

8. 2. 2014 18:42

Díky za moc hezký článek. Zcela souhlasím. A vůbec si nevšímejte různými milovníky konspiračních teorií, kterých se vyrojí na každé diskuzi plno. Svobodu si musí hlídat každý národ sám, ta není navždy daná. Platí to dnes hlavně pro Ukrajinu, ale též pro jakoukoliv zemi.

3 1
možnosti

Začal bych posledním odstavcem. Volně parafrázuji: Dávejte prostor těm, kterým můžete věřit. Problém tkví v tom, že takových lidí se nedostává. Na jedné straně "Člověk v tísni", Kocáb a jiní pseudointelektuálové společně s rozjívenými hordami fotbalových chuligánů pod vedením excelentního boxera a představitelé EU. Na druhé straně autoritativní president, běžní obyvatelé Ukrajiny a logicky myslící ukrajinská inteligence, která ještě umí počítat a představitelé Ruska. My jsme před deseti lety ještě neuměli evropsky počítat, až čas nás naučil. Ukrajina má výhodu, že ji má kdo naučit evropsky počítat ještě předtím než nevratně podepíše.

5 0
možnosti

J17a19n 22H91l66e58d67í82k

8. 2. 2014 17:36

každý národ má takový režim, jaký si zaslouží, na místa politiků se dostanou pouze a jenom Ukrajinci a ne Chilané, nebo Kubánci, současné povstání nepodporuje většina národa, většina čeká, jak to dopadne a pak se přidá k vítězům. Představy o samovolném blahobytu pod křídly Bruselu jsou naivní až mírně debilní, chudých zemí, vyžadujících trvalou peněžní transfúzi už dnes táhne Brusel ažaž a jejich hlavním dodavatelům z Paříže a Berlína začíná docházet chuť a dech

1 1
možnosti
Foto

dopuručil bych autorce méně emocí a více racionálního myšlení...a k tomu článek člověka, který se problémem zabývá dlouhodobě

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Co-se-nedoctete-Analytik-Chelemendik-o-americkem-prevratu-na-Ukrajine-i-zahade-Fica-302673

i mně to při cestách Podkarpatskou Rusí vychází trošku jinak

4 3
možnosti
Foto

Podívám se. Souhlasím s tím, že problém tam je spletitý a kdekdo tam má i sakra jiné zájmy, než je zrovna svoboda atd. Zaměřila jsem se čistě na "detail", že si dost lidí skutečně dělá srandu z toho, že jsou tam hrubá omezení pod lidskou důstojnost a dochází k fyzickému násilí i na nevinných.

2 0
možnosti
Foto

Pravda o protestech na Ukrajině- přeposílám velmi zajímavé podání události tak jak je vidí pravoslavná církev:.

To bylo vysíláno na Slovensku!

Tohle nám na ČT24 nesmí pustit..

Zkuste posoudit tuto verzi,která se velmi liší od verze ČT 1. 

Trochu jiné než od české televize - přišlo od katolíků ze Slovenska. (Originál video je od patriarchátu Ukrajiny). Viz odkaz :

http://gloria.tv/?media=540709

0 0
možnosti

To video nepochazi od pravoslavne cirkve., ale z dilny pana Dohnala. Coz je Cech, ktery na Ukrajine s jinymi Cechy a Ukrajinci zalozil nabozenskou sektu. Dalo by se rict ze jejich vliv dost roste. Vyrazy ktere pouzivate jsou absolutne zmatene, nejspis o tom nevite vubec nic. To ale neznamena, ze je to video zcela nepravdive.

1 1
možnosti

Levicové (Iracionální) pohledy většiny lidí na zásadní a nejhlubší otázky světa, poznání, člověka, morálky a politiky dnes směřují k falešnému altruistickému peklu. Filozofická katastrofa způsobila ve sféře abstraktního myšlení naprostou perverzi, která proniká do každé oblasti našich životů.

 Použitím státního donucení za jakýmkoli jiným než sebeobranným účelem se stát sám nutně stává iniciátorem násilí a jedná tedy v příkrém rozporu se svou morální funkcí, popírá účel své existence. Stát, který používá fyzickou sílu (tj. zákony) proti člověku, který nepoužil násilí, jedná naprosto stejně jako jakýkoli jiný zločinec. Pošlapává nezcizitelné právo člověka na život a svobodu. Místo vlády práva vládne iracionální zákon.

Použití síly státu na obranu proti těm, kdo ji používají jako první - tj. proti zlodějům, vrahům, defraudantům a jiným násilníkům. Dnešní altruismem provoněné vlády samy iniciují násilí proti nevinným jednotlivcům prostřednictvím nekonečného proudu devastujících iracionálních regulací a intervencí do všeho možného. Existence tzv. sociální politiky je jen jedním z nejkřiklavějších příkladů. Státy fatálně selhávají ve své funkci ochrany individuálních práv - naopak samy jsou největším ničitelem lidských životů. Ničením života samozřejmě nemyslím nezbytně ztrátu života v biologickém smyslu. Mám na mysli znemožnění člověku žít životem člověka jako volní, rozumové bytosti a odsouzení jej do stavu poslušného otroka jednajícího pod hrozbou násilí ztělesněného v existenci dlouhé řady nemravných a absurdních zákonů.

0 1
možnosti

;-DJuuu, to je ale legracni. Nejdrive pisete, ze levicove pohledy lidi jsou synonymem iracionality a pak sahodlouze popisujete jednu ze stezejnich myslenek Karla Marxe, ze stat je aparatem nasili na nevinnych pracujicich lidech. To se teda fakt hned tak nevidi!

2 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS